Saturday, July 30, 2016

Paperbag buat sendiri.




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.






Cehh.
tengok gambar ni macam cantik kan.

Boleh jimat duit guna barang recycle je.
lagipun beli paperbag cantik-cantik, orang lepas dapat dia buang aje.
nak-nak jenis yang main koyak zrappp.. hahaha

jadi kalau rajin nak recylce kertas
buat sendiri jela paperbag goodies tu.

jimat.
cuma kene ambil masa nak melipat jela
hahahaha


ok la tengok kat gambar jela step-step dia.


















Dan tadaaaa.
ni yang saya punya version plak.

guna kertas majalah.
keras sikit kan.
tapi tula. kecik plak side tepi dia tu.

hahaha.
"Selamat Mencuba! tak cuba tak tahu.."

Bookmark and Share

Friday, July 22, 2016

Open House rumah Azie




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.



Azie ni salah seorang ofismate masa saya kerja di Danau Digital.
Masa kerja tu kami takde la rapat sangat. hihi jadi rapat pun sebab kitorang sama langgan P1 dulu.
kihkih terima kasih P1 sebab service teruk, dari situ kitorang start wasap-wasap.
bila saya dah habis contract kitorang masih lagi berhubung through wasap group Danau.
Rumah dia la rumah pertama jemput makan-makan yang saya dapat gi raya tahun ni tau.
tapi buat untuk kita-kita je la.
kihkih.
Menu pun simple je,
Mee soto, Mee goreng ngan brownies.
semua nya la sedap-sedap belaka.
Masa hari dia buat makan-makan tu lak, husband saya tak available nak pegi skali.
Mujur la ada supir dua ni tolong ambilkan.. hihihi

Kocix belah kiri, kanan tu Maslizort. (single lagi tau, yang kiri je tak available ahaha)
ngan dila, kete satu lagi..
Group saya tiba awal.
dah sampai bedal makan la dulu kan. Sementara tunggu yang lain-lain boleh 2nd round lagi.
ihikss.
pastu, sorang-sorang tiba ngan family memasing.
riuh jap rumah dak azie.
saya bawak anip je, maryam masih lagi perintah berkurung tu. takut lak dia jangkit kan kat baby-baby lain tu.
Dah sudah makan, sesi tangkap gambar la plak..
geng-geng suami diorang ni dok geleng kepala je tengok isteri diorang punya gelagat.
eh, setahun sekali kot. ini pun dapat berkumpul sekejap pun dah happy. nak jumpa selalu memang susah la kan.. melainkan yang masih lagi staff Danau tu.
okla, layan jela gambar-gambar riuh raya kitorang ni. hahaha



Meh saya kenalkan, dari belakang tudung purple tu Teha ngan anak dia Faiha.
saya, sebelah saya tu Munirah dan anaknya Naurah a.k.a nauyah.
tudung biru tu Mida dan anaknya Amani.
belah depan tudung marron tu pun single, Dila nama diberi kemudian Fara a.k.a Kocix, Shidot, Azie (tuan rumah) dan akhir tu Masliza boleh panggil Liza panggilan mesra. hahahha





Ingatkan Azie tinggi lagi dari Cidot ni, rupanya korang sama level daa. :'P



candid-candid.



Bukan main banyak lah snapnya. lama lak tu dari pose gini ke pose gitu,
sampai anak pun meragam haa cepatlaaa habis! haha
sabola ye nak.. bukan selalu emak-emak korang gitu.





Thanks so much azie, dapat jugak kitorang mini gathering plus reunion.
Walau jauh dimata, tapi dekat dihati cewahh..
Semoga Perkawanan dan Persahabatan kita kekal sampai akhir hayat k korang.
aku sayang korang semua tau!

(eh tetiba da guna aku?.. oops)



Bookmark and Share

Monday, July 18, 2016

Cerita Raya 2016!




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.


Haa lama ku kepam story raya 2016.
Raya tahun ni, tak seberapa seronok macam raya-raya tahun lepas.
sebabnya, Maryam demam 2 hari sebelum raya tu.
Planning tahun ni mungkin nak beraya di Kota Bharu, tapi last minit tak jadi
Mak ngan Ayah Mertua nak beraya dia Melaka.
dalam 2 minggu sebelum raya tu, sibuk-sibuk kemas rumah habuk bersepah.
start la selsema, dari selsema la saya demam..
agak teruk jugak la.. sampai hampir hilang arah hahaha
yela, demam-demam anak-anak kene uruskan jugak kan?
later on that, mesti syak salah sorang anak akan berjangkit.
betul kene kat Maryam, mujur tak kene kat Anep skali.. Alhamdulillah.
ada hikmah jugaklah tak jadi balik raya KB. Tengok berita Jammed gila kan??
Malam macam biasa la tuam-tuam ngan air asam.. esok tu tengok ruam-ruam merah keluar.
kene demam campak lagi sekali dak iyam tu. kesian betul la.
kali ni paling teruk.. merah satu badan. Tuam-tuam je dia ngan asam jawa, bagi minum air kelapa biar keluar habis.
gambar ni di ambil sebelum banyak gila keluar bintik-bintik dia tu.



Anep kene dukung gitu, tau nape? sebab dia buat sesuatu "smellyyyyyyyy"
eeeee, time-time cani la dia wat hal okeh.
last year,  tak cukup tido. nak amek gambar hangin je.


berkampung la kami kat rumah mertua malam-malam sebelum raya sampai raya ketiga.
Itu pun perap kat rumah je, tunggu orang serbu..
ramai yang datang, maklumlah mertua jarang balik melaka.. lepas mak mertua pencen baru selalu dia balik melaka.. ramai orang nak jumpa dapat la jumpa.

kesian kat Maryam, bangun nangis, bagi susu tido. bangun lagi nangis.. pujuk pujuk tido.
tak selesa badan.. orang lalu baru nak tegur dia pun dia nangis.

sapa-sapa datang waktu tu, bagitau awal-awal la. jangan dekat ngn iyam
dia tengah demam, takut jangkit kat orang.
dah raya kan takkan nak sorok dalam bilik? dah kalau letak anak dalam bilik emak pun kene la teman kan? pastu kang duduk dalam bilik je, nnti orang kata taknak jumpa orang pulak.

so bagitau je la awal-awal jauhi diri dari iyam. hahaha


Nasib masa tu, abang ipar saya ada X-Box, takdela walid anep tu boring.
orang dah balik, main game kete.. Anep punya teruja siap buat bunyi enjen kete.
seronok betul dia ngan kereta..


lepastu, ada la balik kejap rumah Ibu. jumpa salam-salam
tapi takdan nak salam minta maaf, tsk tsk tsk T_T
baru ingat raya ni nak bawak diorang jalan-jalan klate. tapi tak kesampaian pula.
takpe, lain hari inshaAllah ada.

Ok tu jela, lagipun da lupa nak cite pe lagi, perap sangat! ahaha
bz tau.. bz ngn budak kici dia orang ni.. nak berak pun tak senang!



:: Pasni nak cite pegi rumah open house pertama ::



Bookmark and Share

Friday, July 1, 2016

Assalamualaikummm!




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.




Allahhh. dekat sebulan internet takde. bukan kene potong tau tapi modem kene petirrr

T_____________T

sadis nya laaaahai.

masuk ni, dah modem ke 4 dah ni.
memanjang aje kene petir. PC saya pun dah jahanam :'(
dapat selamatkan hardisk.

hantar PC husband repair sekali dengan setting modem baru.
habiss
pakcik ni gi firmatkan hardisk saya tu skali.
kosongggg! 

hilang dah artwork-artwork saya semua.

aduilahh. da la sebulan tggl PC tak siap-siap. dapat PC, semua files dah hilang.
mujur yang artwork latest sempat copy dalam laptop ni.

dah la pakcik. taknak dah hantar ke pakcik lagi dah.
T_T


okok.
nnti free saya nak cite raya 2016 saya. anak-anak dah bangun la pulak.

sebelum tu, jom tengok video ni sebentar.




Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis