Monday, May 9, 2016

Projek Deco Rumah - Part 2




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.



Heee Punya tak sabar nak update Part 2 punya pasal. Tunggu budak dua orang ni tido baru dapat update dengan aman damai.. hahahaha


okk.

Actually, da lama dah dok reseach nak cantikkan dinding.
Mula tu saya deco dinding nak ke dapor tu tampal bunga-bunga hitam.
Oh nanti update yang tu pulak, lupa nak amek gambar.

kebetulan ada cat lebih bawah tangga ni.
dari tak pakai je, so saya guna laa..
gatal tangan ni nak berkarya. ecewah!
ni kalau pandai lukis mural ke graffiti ke oihh siaplaa.
tapi saya masih lagi kekalkan white space.. untuk nampak ruang jadi luas.
takdelah nak cat semua dinding pun. tak de tangga!! hahaha


Part pertama, tampal musking tape.
Musking tape ni, kene tampal lepastu baru cat. tampal awal-awal nanti musking tape tu tanggal.
so kene lekatkan betul betul kalau tak cat nanti comot-comot.

Pahtu cat warna hijau tu dulu..
dah kering sambung cat warna purple.
comot ann? hehe takpe.


Ha dah kering tarik musking tape tu pelan-pelan.
haaaaaaaa kan lawa.
seronokk sangat tengok bila dah siap.
kihkih ada comot pulak tepi tu. 
Maaflah yee.. hehe

Atas tu kosong pula,
jadi saya tampalkan dengan tape merah potong empat segi sama.
mula tu nak potong segitiga.. tapi leceh la pulak
saya potong empat segi terus tampal random je.
siap dah!

Anep bangun-bangun tengok dinding ni.. tunjuk-tunjuk sambil muncung-muncung.
nak cakap lawa la tu kot..
hahahaha
perasan pulak ummi dia.
:'D


Bookmark and Share

2 comments:

sitinurulaieen said...

Wehh...cool gila kot rumah macam ni... dah la ain pun suka jugak men D.I.Y kan rumah... halahhh halahh~~

Hayati M Y said...

Halaah ain. meh la kita sama2 diy kan rumah. kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis