Thursday, September 8, 2016

Inspirasi mendekorasi ruang bawah tangga.




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.





Jangan komen apa-apa ok.
hahahaha sampah saraps penuh bawah ni.
dengan taik tikusnya toksah la cite..


Saya actually baru je duk sini... baru tu takdela baru sangat rasanya da dekat setahun lebih la jugak.
ruang lain banyak da saya ubah. Kalau leh nak kekalkan dinding warna putih la kan baru nampak luas. Cuma ruang bawah tangga ni je belum dilaksanakan lagi.. takde idea nak susun barang camne plus kewangan pun takla mengizinkan.. hahaha bercinta pulak rasanya nak kemas tahi-tahi tikus tu weiii.. 


Tapi saya adalah cari sikit sebanyak idea nak susun atur ruang bawah tangga ni.
Nantilah suatu masa nanti kot, sekarang ni cuma mampu bersabar je la dengan keadaan bawah tangga tu. hahahahha ingatkan nak buat satu tempat untuk isi barang-barang recyle contohnya macam botol, tin dan kotak-kotak.. da jumpa da box yang macam ikea tu tapi kecik sikit la. Sudahnya box tu jadi mainan anak saya je.


Google pun tak banyak contoh jenis tangga macam rumah saya ni.
ada jumpa pun jenis open macam gambar bawah ni..


Lepas duk cari-cari jumpa lagi idea apa nak letak kat bawah tangga ni,


Letak stock makanan heh.. 



Ni pun sama.. tapi persoalannya di situ, mampukah ia nya kelihatan sentiasa kemas? kahkahkah..
harapan je gitu.. anak-anak tengah lasak kan.

pastu jumpa lagi contoh deko tangga bawah sekolah ni.


Bagus gak idea macamni, buat ruang buku ke kan..tapi bukan style gini la. hehe


Buat stor tambah pintu pun ok jugak kan.. tapi kene menabung la camni. jhahaha


Uishh bilik rockstarr sangatt. pon best ni.
buat ruang mainan anak-anak pon ok, tapi tak disangkal lah
ada port mainan diorang pun tetap jugak bawak mainan satu rumah heh.


tak banyak lah contoh tangga macam rumah saya ni.
banyak yang jenis tepi kat dinding.


yang macamni pun buat rak kasut kan.


Ni pun cantik, jadi port duduk.

tapi kalau dapat deco jadi home office macam bawah ni uihhhh best sangattt sangat lahhh 





Kalau lah dapat deco begini..


Ni pun simple je.


Haiii laaa tentu seronok anak-anak umi kan dapat gini.





Cantik-cantik laaa deco rumah diorang ni.
Inipun ada jumpa blog akak ni deco tempat bawah tangga rumah dia.

-klik-

InshaAllah, mesti ada rezeki nanti dapat juga saya nak deco ruang ni.
Mesen jahit rosak plak, plan nak tukar langsir colorfull tergendala lagi. lama plak tu.. ntah bila la dapat buat ni. 

Takpe sabar dulu, Sabar itu kan indah. bila tiba masa nanti Allah akan bagi.


hihi ini impian saya! nak hias rumah bak syurga.
inshaAllah aammiin.


Bookmark and Share

2 comments:

sha eeiyuw said...

kretif gile 😍😍😍

Hayati M Y said...

Tu la.. idea banyak ni tinggal nak laksanakan je. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis