Monday, December 1, 2014

Pengalaman mengajar kita.

Bissmillahirahmanirrahim.

Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. 

Kesannya sangat mendalam dan berbekas Allahurabbi,  .

Haritu dengar Ikim FM, yang mana Ustaz ni cakap.. syaitan akan sedaya upaya menyesatkan umat Muhammad.. apabila pasangan lelaki dan perempuan yg tiada ikatan yang sah, syaitan akan cuba untuk merapatkan pasangan tersebut. Tetapi, syaitan akan cuba memisahkan dan membuat pasangan yang sah ini bergaduh. Itu kerja dia..


Dan selama ni saya telah banyak tewas kepada nafsu dan syaitan..


Sebenarnya, kita hidup di bumi ini adalah tempat menerima ujian. Jihad bukan hanya jihad pikul senapang dan pertahankan agama islam. tapi kebanyakkan orang kita hanya islam pada nama sahaja. Jihad melawan nafsu juga adalah jihad. tapi sayangnya, ramai perempuan-perempuan sekarang tak mempertahankan jihad mereka.. yang membenarkan lelaki bukan muhrim masuk ke rumahnya dan macam-macam lagi. Tunjang utama adalah AGAMA! kerana kita sering meletakkan TUHAN tempat paling bawah. Jika Allah diletakkan di dalam hati kita, kita takkan mampu membuat dosa dosa besar. Hanya Allah sahaja yang mampu memaafkan dosa dosa besar kita.. kerana bagi seorang manusia memang tak mudah untuk memaafkan kekhilafan manusia lain apalagi mereka telah mengguris hati dan perasaan. Tapi semua itu in sha allah akan terubat lama kelamaan.. In sha allah.. will fight for this, people may easy to say. tapi kekuatan untuk memaafkan manusia itu tidak la semudah dengan ungkapan. allahuakbar.

Ni ada sikit tips yang saya google.


Untuk para wanita yang pernah kecewa, jangann lupakan Allah. Jangan jangannn tinggalkan agama kita. Allah swt Maha Penyayang.. hiduplah kita dalam keberkatanNya. Amin


 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis