Tuesday, October 20, 2015

LAZZ Zazzz!




Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.


 

Semasa ketibaan Putera Sulung saya. Alololo tomeinyoo.

 

Muka sembam + happy dan lega saya selepas baby keluar. hahaha!
Cerita sejarah penyusuan anak saya takde la seindah yang orang lain mampu beri.
Lagi lagi makcik makcik yang suka bersuara gini.
"laaa ruginya tak kerja tak bagi susu badan kat anak..."
Since i have been through a lot of experience, saya dah jadi lebih prihatin terhadap perasaan orang lain. Sebabnya Nabi suruh kita jaga mulut, dari mulut ni la banyak menyakiti hati orang lain tanpa kita sedar atau tidak. Dosa paling banyak seseorang manusia itu adalah dari mulutnya.
Dalam tempoh berpantang tu la dua kali je dapat bagi direct susu badan kat anip.
paksa macamana pun dia taknak jugak isap.. sedih tau.
so terpaksa la bagi susu tepung, mujur ada kakak saudara yang boleh sumbang susu badan ke anep. hahaha.
First susu dia minum, ANMUM ESSENTIAL.. saya tukar susu tu sebab berat anep tak naik-naik.
Kemudian, saya tukarkan susu dia ke S26. tak ingat dah harga sekotak berapa. memang rasa kopak sikit la. tapi demi anak.. gigih jugaklah. 
Dah berapa bulan dia minum susu ni dia da mula taknak, macam tiap kali buatkan susu mesti ada baki sikit.. kadang dia taknak minum pun. adakalanya muntah selepas minum susu ni.
So kami decide tukar lagi susu lain..
kami bagi dia minum FRISO. mula tu FRISO GOLD tapi mahal bape sen la. then baru tukar FRISO.
harga kurang sikit je dari S26 tu. huhu.
Dia minum FRISO ni lama jgk.. sampailah kami decide nak bagi susu kambing ke Anep.
Kami cuba bagi dia minum SUSU KAMBING LAZZ!
Alhamdulillah..
semua dia rembat aje sebenarnya.. haha tp alhamdulillah SUSU KAMBING LAZZ jimat la jugak.
Sekotak pun dalam RM40+
Bukan Anep je minum, saya pun minum semenjak preggy anak ke dua ni.
 
Susu takde bau hamis. Bila bancuh pun takde rasa kambing.. (hamis kambing)
sebab saya ni tak boleh makan kambing. hahaha! susu pun saya tak boleh minum sangat.
Even bau pun boleh muntah, tapi dengan LAZZ saya boleh telan, siap cicah dengan roti lagi tau.
SUSU KAMBING LAZZ ni ada dua perisa,
satu yang Original satu lagi yang ada Kurma.
Dua dua pun sedap..
Anep kadang dia minum paling banyak pun 5oz. 
kadang 5oz tu tak abes saya kurangkan kuantiti ke
3oz ke 4oz. 
sehari ada dalam 3 ke 4 kali dia menyusu.. 
SUSU KAMBING LAZZ memang terbaik, ada satu masa Anep macam ada nafas berlendir tu.
saya bagi susu ni letakkan madu dan habatussauda dalam susu nak tido malam.
Esok tu, alhamdulillah bunyi lendir dah kurang dah.. 
See? siap pelok botol lagi susu dah habis. hahahaha
Kalau anda berminat nak mencuba SUSU KAMBING LAZZ boleh la contact abang ni.

Dia akan delivery sekitar Melaka - Alor Gajah.
Selamat Mencuba!!

Bookmark and Share

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis