Sunday, August 30, 2015

My Kiddi Boy.

Bissmillahirahmanirrahim.

Assalamualaikum kalian semua. Semoga semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya.
Korang..
pejam celik pejam celik, my son da Setahun da umur dia.
Masa birthday dia 22hb 8 aritu.. kitorang plan nak jalan jalan sambil makan kek one slice dengan tiup lilin sebatang.. kononnyaaaa.
Tapi, 
bila dah sampai rumah Tokma Hanif, memang maleh ler nak keluarr. ahahahaha
So.. hari tu xde celebrate pun utk Hanif.
cuma malam tu, saya dan husband bawak dia gi Masjid Kosas tengok ceramah
Ustaz Fawwaz! yahooo..
dapat tengok LIVE! happy.. :D
Esoknye tu la baru gi cari present untuk Hanif.
hehehee
 
Anak saya ni ada tabiat dia.
Mungkin saya kot yang cipta tabiat ni untuk dia hahaha..
eh.. saya suke tengok bebudak kecik isap puting.
so special puting belikan untuk dia, sebab nanti besar taknak gigi dia seget benget macam
umi dia ni la.. hahaha
tapi ada tabiat lain.
suka main kain blanket dia tu.
hanya kain jenis tu je.. the only one yang jenis macam gambar kat atas ni jeee.
memilih pulakk.
bagi kain tuala, kain napkin dia taknak.
Takde dua benda ni, menggasak la nak tido.
tengok ni.

 
Kalau tengah tengah tido ni, dia tekejut dengan tangan terkapai kapai cari kain dia.
kelakarr laa. hihihi.
kalau waktu main pun nak jugak kain ngn puting dia ni.
 
Tapi kain ngn puting ni di cari masa nak ngantok nak tido tu. hahahhaha
boleh berebut kain ni, tak kasi orang lain pegang.. 
hihi. Manja betul anak umi sorang ni.
Macamana laaa umi nak spend masa dengan awak dan adik ni?
harap-harap umi tak jadi singa asek nak marah awak.
kesian awak, kecik lagi tak faham.. baru nak manja da ada orang lain lak.
takpe anip. umi doa hari hari supaya umi dapat bagi cukup masa dan kasih sayang pada anep dan adik nanti k.
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
InshaAllah!
p/s : Kene tegur ngn Mokteh, dia kata.. "Dah jadi mak ni mulut kene jaga..!" huh.. rasa memang kene ketuk seketul atas kepala. Terima Kasih Mokteh, terima kasih Allah swt kerana menyampaikan teguran ni untuk saya.. As a mom, mulut memang kene jaga sebab setiap perkataan yang keluar dari mulut seorang ibu adalah doa. So cakap yang baik baik la, anak kita jugak kan.. bukan pada anak pun, pada orang lain pun kene jaga mulut. Sebab mulut ni salah satunya dosa boleh buat orang masuk Neraka. Nauzubillahiminalzalik!
:)

4 comments:

Khalid Kyle said...

minyak wangi apa yg dijual tu, x de ig online shop ke nk tgk

Hayati M Y said...

Alahaiii.. ig wa dah tak main la kyle

Zumie said...

betty lama nya tak nampak.dah besar anak ye comel

Hayati M Y said...

Kak zumiee!
Aah dl delete insta ngn fb lama.
Ada masalah kehidupan dl. Skrg alhamdulillah.. tp bety buat fb baru da. Anwar hayati. Nnti kak zue add la tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis