Monday, September 29, 2014

'Burp'




Assalamualaikumwaramatullahiwabarakatuh.
Topik kita harini ada lah sendawa. hahahahahaa




Oh ya! ini bukan Hanif tau ini adalah Hana. Anak buah kesayangan kita. Tapi sekarang dia dah besar dah pun. hihi


Hanif ni haritu susah sangat nak buat dia burp. Macam-macam gaya sampai kadang-kadang tak sedar tertepuk dia kuat-kuat tau. Kadang-kadang tu ingatkan dia da burp tapi sebenarnya bunyi nafas dia yang macam ada kahak sikit tu..

Baby bila tak burp kita biarkan nanti dia senang kembung perut kan.

Angin dalam perut tu tak dapat keluar..

Ada satu pagi tu, bagi hanif susu tapi dia macam mengah-mengah nak minum susu tiba-tiba dia muntah macam waterfall susu keluar dari mulut dia tu.. menggelabah la mama dia pagi-pagi. Nasib walid takde.. hahaha

Then, mama figure la cara yang betul untuk sendawakan hanif ni. kesian tengok nak minum susu macam ada tak kena je. Perut tu tak sedap tapi nak minum jugak.


Lepas kita follow step dari video ni, Alhamdulillah senang dah buat Hanif sendawa.. siap sendawa macam Walid dia pun ada.. hahaha perut dia pun dah kurang kembung tp lepas mandi memang kene letak jugak la minyak yuyi tu untuk keselesaan dia.. sapu-sapu kat perut sapu-sapu kat belakang badan dengan kaki.

Perut dia memang buncit sket.. dapat minum susu sedap la tu kot. hahaha.. Dah tido siap senyum-senyum lagi.

Ok la mama have to go, hanif is wacky wacky! da-da.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Nineteen Eight Seven 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis